Tietoa geelikynsistä

Yleistä geelikynsistä

Geelikynsien avulla voidaan luoda jokaiselle kauniit kynnet riippumatta siitä millaiset luonnonkynnet sinulla on. Geelin avulla kynsiä voidaan vahvistaa, pidentää, muotoilla kauniin muotoiseksi sekä koristella. Lopputulos geelillä on joustava, mutta kestävä. Geelin avulla voidaan myös peittää luonnonkynnen erilaiset virheet. Geelikynnet säilyvät kauniina keskimäärin 2-4 viikkoa riippuen siitä kuinka nopeasti sinun luonnokyntesi kasvaa. Geeli on helposti työstettävää ja se kovettuu vasta UV-valon alla, joten se sopii erityisen hyvin aloitteleville kynsitaitelijoille.

Geelilakkaus

Geelilakkauksessa omalle kynnelle levitetään ohut kerros geeliä kynsilakan tapaan. Kynnet voidaan myös koristella halutulla tavalla. Geelilakkaus kestää kynnellä 2-4 viikkoa, joten se on kuin superkestävä kynsien lakkaus. Geelilakkaus on oiva vaihtoehto aloitteleville kynsitaitelijoille ja sopii erityisen hyvin myös niille, joilla on tarkoituksena kasvattaa omia kynsiä.

 

Oman kynnen geelaus

Oman kynnen geelaus tehdään nimensä mukaan omalle kynnelle kynttä pidentämättä. Oman kynnen geelauksessa kynnelle rakennetaan kaunis muoto, jolloin kynnestä tulee kestävämpi. Oman kynnen geelauksella voidaan myös peittää kynsien virheitä, kuten epätasaisuuksia.

 

Geelirakennekynnet

Geelirakennekynnet tarjoavat loputtomat mahdollisuudet kynsien tekijälle. Kynsiä voidaan pidentää halutun pituisiksi ja mallisiksi. Lisäksi kynsistä tulee kauniin muotoiset ja halutessa ne voidaan myöskin koristella.

 

Kynsien kotihoito-ohjeet

– Geelikynsien huoltoväli on keskimäärin 2-4 viikkoa riippuen oman kynnen kasvutahdista sekä siitä kuinka hyvin kynnet ovat pysyneet. Jos ennen huoltoa kynsissä ilmenee ilmaumia (= geeli nousee irti luonnonkynneltä, näkyy yleensä valkoisena osiona kynnellä) on kynnet huollettava mahdollisimman pian, jotta geelin ja luonnonkynnen väliin ei pääse bakteereja ja kosteutta. Huolto on syytä aina tehdä viimeistään silloin, kun on kulunut 4 viikkoa kynsien laitosta. Näin voidaan taata kynsien hyvä pysyvyys sekä välttää kynsivauriot. Kynsille laitettu geeli siirtyy luonnonkynnen kasvaessa, joten rakennekynsiin lisätty massa siirtyy kynnen kärkeen ja voi painaa kynttä alaspäin. Ison massan ollessa kynnen kärjessä voi rakennekynsi johonkin osuessaan helposti aiheuttaa vaurioita luonnonkynnelle.

– Geelikynsiä on hoidettava päivittäin, jotta kynnet pysyvät kauniina ja terveinä. Päivittäiseen hoitoon kuuluu kynsien huolellinen puhdistus, johon voit käyttää apuna saippuaa ja kynsiharjaa. Lisäksi kynsinauhat on syytä öljytä päivittäin käyttäen Nailwayn kynsinauhaöljyä. Kynsinauhaöljy kosteuttaa ja ravitsee sekä kynsiä, että kynsinauhoja, jolloin kynnet säilyvät kauniina ja terveinä. Muista lisätä öljyä myös kynnen alle.

– Älä koskaan käytä kynsiäsi työkaluna. Vaikka geelikynnet ovatkin luonnonkynsiä kestävämmät, eivät ne kestä esimerkiksi rajua vääntämistä tai mattojen ravistelua. Kynsien kaltoin kohtelu saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita luonnonkynteen. Geelikynsiä ei myöskään saa koskaan repiä tai lyhentää saksilla, vaan ne pitää poistattaa oikeaoppisesti viilaamalla, jotta oma kynsie ei vaurioidu.

– Erilaiset kemikaalit voivat vaurioittaa kynsiäsi. Käytä siis suojakäsineitä aina tiskatessa ja siivotessa. Jos lakkaat geelikynsiäsi, poista kynsilakat aina asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella, sillä asetooni vaurioittaa geeliä. Suojele kynsiäsi myös kylmältä ilmalta, sillä se vaikuttaa kynsien pysyvyyteen. Käytä siis aina käsineitä ulkona ollessasi.

 

Kenelle geelikynnet soveltuvat?

Käsien ihon sekä kynsien on aina oltava terveet, jotta geelikynnet voidaan laittaa. Geelikynsiä ei voida laittaa, jos kynnet ovat haljenneet, erittäin ohuet, arat tai muuten huonokuntoiset. Myös rikkonainen iho kynsien alueella estää kynsien laittamisen.

Jos kynsissäsi on jokin sairaus (esim. kynsisieni) tai sinulla on jokin akuutti tulehdus kynsissä / sormissa, on kynnet hoidettava ensin täysin kuntoon ennen kynsien laittamista. Tulehduksen tunnistaa esimerkiksi kynsien / sormien arkuudesta, turvotuksesta ja punoituksesta. Joidenkin lääkkeiden käyttö (esimerkiksi valolle herkistävät lääkkeet), ihosairaudet, allergiat sekä esimerkiksi hormonaaliset tekijät voivat vaikuttaa kynsien pysyvyyteen tai estää kynsien laiton. Jos olet epävarma siitä voitko käyttää rakennekynsiä, varmista asia aina ensin lääkäriltäsi. Raskaana oleville emme suosittele kynsien laittamista ollenkaan.

Alle 18-vuotiaiden on pyydettävä vanhempien suostumus palvelun käyttämiseen. Vanhempien on myöskin valvottava alaikäisen käyttäjän palvelun käyttöä, sekä huolehdittava, että kynsiä käytetään laiton jälkeen oikeaoppisesti sekä hygienisesti.